Parkeringshuset Briggen

Briggen är ett modernt parkeringshus på Gävle Strand, som anknyter till Gävles historia som hamnstad.

Huset är byggt helt i trä och har fyra våningsplan. Bottenvåningen är avsedd för besöksparkering och här finns också möjlighet till cykelparkering. De tre övre planen är låsta och avsedda för de som vill hyra parkeringsplats, till exempel boende och verksamma i området. Du har möjlighet att hyra både rörlig och förhyrd plats.

Besöksparkering

Parkering för besökare finns på plan 1. På besöksparkeringen finns flera laddplatser för elbilar samt två platser för rörelsehindrade. På plan 1 finns även möjlighet att parkera cyklar.

På besöksparkeringen kostar det 15 kronor per timme alla dagar mellan klockan 08:00 – 20:00, övrig tid 10 kronor per timme. Betalning sker i parkeringsautomat eller med EasyParks app.

Rörlig plats

På plan 2, 3 och 4 finns möjlighet att hyra rörlig plats, det innebär att du får parkera på de platser som inte är förhyrda. Du ansöker om rörlig plats genom att fylla i vår ansökningsblankett för Briggen. Tänk på att läsa igenom villkoren innan du skickar in din ansökan.

Pris för rörlig parkeringsplats plan 2 – 4

 • Från och med den 1 januari 2019
  850 kronor per månad

Förhyrd plats

På plan 3 och 4 finns möjlighet att hyra en parkeringsplats avsedd endast för dig. Antalet förhyrda platser är begränsat.

Du ansöker om förhyrd plats genom att fylla i ansökningsblankett för Briggen. Tänk på att läsa igenom villkoren innan du skickar in din ansökan. Har du valt förhyrd plats kommer du att få ett hyreskontrakt skickat till dig.

Pris för förhyrd plats plan 3 - 4

 • Förhyrd plats med motorvärmare plan 3
  1 050 kronor per månad
 • Förhyrd plats med uttag för elbil plan 3
  1 500 kronor per månad
 • Förhyrd plats utan motorvärmare plan 4
  1 000 kronor per månad

ParaKey

I Briggen använder vi passersystemet ParaKey som gör att du kan låsa upp parkeringshuset med din mobiltelefon. Du laddar ner appen gratis och kommer sedan att kunna använda din smartphone som nyckel istället för nyckelkort, taggar och koder.

Läs mer på ParaKeys webbplats.

Uppsägning

Uppsägningstiden är en kalendermånad. Säger du upp din plats till exempel den 10 februari hyr du platsen till 31 mars. Alla uppsägningar måste ske skriftligt via vår blankett för uppsägning.

Parkering för företag

Kontakta vår Kundservice för mer information gällande företagsplatser.

Sidan uppdaterades senast 9 januari 2019